Τα Νέα μας

Ανακοινώσεις και νέα της Eclipse

Νερό: Πηγή Ζωής!

Μέσα από το νερό τα ωφέλιμα συστατικά των τροφών μεταφέρονται στο αίμα μας και απορροφούνται από τα κύτταρά μας. Παράλληλα το νερό διαλύει και μεταφέρει τα άχρηστα στοιχεία ώστε να αποβληθούν από τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Νερό: Πηγή Ζωής!

Νερό: Το πρόβλημα...

Δυστυχώς, το νερό όπως το προορίζει η Φύση δεν είναι αυτό που ρέει από τις βρύσες μας. Η ποιότητα του νερού της βρύσης καθορίζεται σημαντικά από την προέλευσή του.

Διαβάστε περισσότερα: Νερό: Το πρόβλημα...

Έρευνες - Μελέτες για το νερό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν έρευνες του Γενικού Χημείου του Κράτους και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών,για την ποιότητα του νερού σε 16 νομούς της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: Έρευνες - Μελέτες για το νερό

Ακραία σπατάλη ενέργειας το εμφιαλωμένο νερό

Η πρώτη ολοκληρωμένη ενεργειακή ανάλυση για το εμφιαλωμένο νερό επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις των περιβαλλοντιστών: Ο κύκλος παραγωγής και διανομής του καταναλώνει από 1.100 μέχρι 2.000 φορές περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το νερό της βρύσης.

Διαβάστε περισσότερα: Ακραία σπατάλη ενέργειας το εμφιαλωμένο νερό

Το εμφιαλωμένο νερό βλάπτει το περιβάλλον

Ουάσινγκτον
Η παγκόσμια κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία έξι χρόνια και έχει αρχίσει να επιβαρύνει υπέρμετρα το περιβάλλον του πλανήτη, προειδοποιεί έκθεση ανεξάρτητου ιντστιτούτου στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα: Το εμφιαλωμένο νερό βλάπτει το περιβάλλον

"Καμπανάκι" για εμφιαλωμένα νερά

Ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης εμφιαλωμένων νερών σημειώνεται στη χώρα μας. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι πριν από 12 χρόνια η ετήσια κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα ήταν 45 λ/άτομο ενώ σήμερα ξεπερνά τα 100 λ/άτομο.

Διαβάστε περισσότερα: "Καμπανάκι" για εμφιαλωμένα νερά

Νερό "δηλητήριο" σε όλη την Ελλάδα

Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ε.Ε. ή σε τιμές δυνητικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, ανιχνεύονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: Νερό "δηλητήριο" σε όλη την Ελλάδα